Ontdek Vegan Monday, deel jouw passie voor plantaardig eten met ons

15-02-2024

Elke eerste maandag van de maand is het Vegan Monday Potluck avond in de Stadskamer van Thuis Wageningen aan de Stationsstraat: enthousiastelingen over veganistisch eten komen bij elkaar om een zelfbereide plantaardige maaltijd met elkaar te delen.

Vegan Monday ging op januari 2023 van start telt een stabiel aantal gasten. Initiatiefnemers Nicole van den Brink en Christianne Kok vertellen: "Na een jaar is iedereen nog steeds enthousiast en nodigen we graag nieuwe mensen uit om een keer aan te sluiten bij een maaltijd. Het concept is simpel: eenieder die komt eten bereid zelf een veganistisch gerecht voor 6 personen op basis van verse, plantaardige ingrediënten, die je deelt met de andere gasten".

Per avond is plek voor 20 personen. In de whatsappgroep wordt elke Vegan Monday voorbereid. Zo kun je laten weten of je komt, en of je een hoofdgerecht, voorgerecht of toetje meeneemt. De lekkerste recepten worden nadien met elkaar uitgewisseld, dat werkt inspirerend. Er zijn zowel rauwe als gekookte plantaardige gerechten en we houden rekening met allergieën. Soms schuift er een onaangekondigde gast aan en dan blijkt dat er altijd genoeg te eten is.

"Bij de start was ons doel om mensen te ontmoeten die net als wij passie hebben voor een plantaardige leefstijl, of die eens willen proberen wat vegan eten eigenlijk is. Dat is zeker gelukt! We tafelen niet alleen gezellig en voeren goede gesprekken, we delen ook tips rondom een vegan leefstijl en vragen over de gezondheidsaspecten van voeding. Spontane bijzondere momenten waren er ook, zoals het spelen van muziek of samen een lied zingen. Deze fijne ontmoetingen gunnen we meer mensen", vertellen Christianne en Nicole enthousiast.

Wil jij ook een keer meedoen met de Vegan Monday potluck? Kijk in de agenda wanneer de eerstvolgende bijeenkomst in de Stadskamer is. Je meldt je aan bij Christianne via Whatsapp: 06 43408000.