Project Daar kan ik inkomen

Luisteren naar mensen met een laag inkomen: hoe de gemeente Wageningen hen kan bereiken

In een wereld waarin financiële barrières soms onoverkomelijk lijken, geeft Thuis een heldere blik op een cruciale vraag: hoe bereik je degenen die leven met een inkomen onder de 130% van de bijstandsnorm? Niet zomaar een abstract vraagstuk, maar een uitdaging die 1560 huishoudens in onze stad raakt. Een vraagstuk dat we onderzochten in opdracht van de gemeente Wageningen.

Verhalen van échte mensen

Veertig mensen wilden graag over hun ervaringen hiermee vertellen. Hun verhalen zijn de basis van dit rapport. De verhalen gaan over de leefwerelden van mensen en hun ervaring van hoe ze met de situatie omgaan. Het rapport geeft een veelzijdig inzicht in het leven van mensen waarover een eenzijdig beeld is ontstaan. Deze inzichten dienen als een kompas voor de gemeente Wageningen om een brug te slaan tussen informatie en actie, tussen beleid en begrip. Het doel? Dat degenen die het aangaat met volle overtuiging kunnen zeggen: 'Daar kan ik inkomen.'

Mensen écht actief betrekken bij een vraagstuk

Thuis Wageningen vindt het belangrijk om degene die door een vraagstuk geraakt wordt erbij te betrekken. Daarom is de inhoud van dit rapport gemaakt samen met mensen die zelf (tijdelijk) een laag inkomen hebben en uit eigen ervaring weten waar het over gaat. Een deel van het budget voor dit project komt dus ook direct ten goede aan de mensen waarover het hier in dit rapport gaat.

Samen delen

We delen de uitkomsten van het onderzoek heel graag met je, omdat we bij Thuis graag andere mensen inspireren. Kennis delen. Daarom staat hieronder het rapport als download beschikbaar, én vind je persona's en verhalen. Als je een keer met Thuis wilt sparren: we zijn er graag voor je! 

Persona's

Het resultaat van het inclusieve proces dat we doorlopen hebben zijn 10 persona's waar draagvlak bij de doelgroep voor is en waar de gemeente haar communicatie op kan laten aansluiten. Hoewel de persona's zijn gebaseerd op de veertig gedeelde gesprekken, bevatten ze niet alle informatie en specifieke details over de persoonlijke situatie. De beschrijving geeft een overzicht van de hoofdlijnen van de persoon voor wie de persona is opgesteld. Elk verhaal is uniek!

Wil je weten waar de persona's Adam, Irene of Nerea zijn? Klik dan door!

Verhalen die mensen deelden

Nieuwsgierig naar meer?

Neem contact op met Elsje van de Weg, sociaal innovator bij Thuis en projectleider voor 'Daar kan ik inkomen'. Zij vertelt je graag meer over wat Thuis voor jou kan betekenen. Je bereikt Elsje via elsje@thuiswageningen.nl .