Sociaal innovator

(m/v/x)

Werk jij graag aan een andere toekomst waarin we goed doen voor elkaar en de aarde waarop we leven? Dan is dit je kans!

Ben je gepassioneerd over het creëren van een betere toekomst, niet alleen voor jezelf maar voor iedereen om je heen, inclusief onze planeet? Bij Thuis Wageningen zijn we op zoek naar een Senior Sociaal Innovator die met lef de uitdagingen van onze tijd aangaat. We geloven sterk dat de complexe sociale vraagstukken van vandaag een creatieve en inclusieve benadering vereisen. En daar hebben we jou voor nodig!

Wat ga je doen?

Als onze Senior Sociaal Innovator ben je de spil in het web bij het herkennen van sociale problemen en het ontwikkelen van inzicht in de oorzaken, gevolgen en context daarvan. Je faciliteert inclusieve participatieprocessen en coördineert experimenten die ons helpen nieuwe oplossingen in de praktijk te testen. Samen met stakeholders evalueer je de impact van deze experimenten en deel je de geleerde lessen op een creatieve en toegankelijke manier. Ook het opleiden en begeleiden van onze trainee sociale innovatie is deel van jouw taken.

Wie zoeken wij?

We zijn op zoek naar een echte netwerker met ervaring in het werken met een grote diversiteit aan organisaties en inwoners. Iemand die:

  • Ervaring heeft met het faciliteren van processen en het coördineren van maatschappelijke vraagstukken/projecten.

  • Projecten opzoekt én binnenhaalt, omdat nieuwe opdrachten voor onze prioriteit hebben om onze ambities te realiseren.

  • Een goede netwerker is en nieuwe samenwerkingen en netwerken kan opbouwen. Bij voorkeur iemand die ook al een netwerk in Wageningen heeft.

  • Per project een team op kan bouwen die vanuit gelijkwaardigheid kan (samen)werken met Thuismakers en samenwerkingspartners.

  • Hbo-werk- en denkniveau heeft.

Wat bieden wij?

  • Een contract voor 20 uur per week, met de mogelijkheid op meer uren afhankelijk van je projectinzet.

  • Een functie binnen de cao Sociaal Werk, schaal 9.

  • Een inspirerende werkplek in het centrum van Wageningen.

  • Een kans om bij te dragen aan een duurzame en inclusieve toekomst.

Word jij onze nieuwe Thuismaker?

Bij Thuis Wageningen word je onderdeel van een team dat zich vol overgave inzet voor maatschappelijke vraagstukken. Samen met ongeveer 70 Thuismakers werk je aan projecten die echt verschil maken.

Je komt te werken in het team Sociale innovatie. Dit team werkt samen aan belangrijke projecten (zoals 'Daar kan ik inkomen' of 'Energiearmoede', Wageningen DOET en MDT) middels de Thuis-aanpak en sociocratie 3.0. Ook acquisitie en kennisdeling horen bij dit team.

Ben jij klaar om je in te zetten voor een betere wereld? Dan is dit je kans! Solliciteer en word onderdeel van onze missie om samen te leren en te groeien naar een duurzamere en inclusievere toekomst.

Praktische informatie

Deze vacature staat open tot en met 6 mei, je begint op 1 juni 2024. We vinden het belangrijk om een goed beeld van jou te krijgen en om toelichting te krijgen op hoe jij de invulling van deze rol voor jezelf ziet. Dit hoeft niet op een standaard manier, kies een vorm die bij jou past. Je reactie mag je sturen naar info@thuiswageningen.nl. Geef je ook aan wat jij nodig hebt van ons in de procedure?

Op basis van de reacties nodigen we enkele mensen uit voor een gesprek in week 20.

Eerst nog meer weten?

Heb je vragen over deze functie, neem dan contact op met Elsje (zij/haar): elsje@thuiswageningen.nl of 06 5709 0997. Stel je vraag gerust!