Sociaal innovator

(m/v/x/y/z)

Tijdelijk contract (vervanging zwangerschapsverlof) van juni t/m oktober met kans op verlenging.

Werk jij graag aan een andere toekomst waarin we goed doen voor elkaar en de aarde waarop we leven? Dan is dit je kans!

Wat je doet als sociaal innovator

Als sociaal innovator zet je graag nieuwe samenwerkingen op door mensen en organisaties aan elkaar te verbinden. Voor deze tijdelijke functie zijn we op zoek naar iemand die ziet dat inwoners vaak niet betrokken zijn als gelijkwaardige partner. Jij wilt je er 100% voor inzetten dat inwoners invloed hebben. Zodat inwoners met hun perspectieven, ideeën en initiatieven de wereld een stukje mooier kunnen maken. Je denkt met ze mee, komt voor ze op, verbindt ze aan anderen en moedigt ze aan vanaf de zijlijn. Dit doe je door:

  • Verschillende leefwerelden samen te brengen in onze Stadskamer. Je zorgt ervoor dat de plek bruist en coördineert de Thuismakers die deze plek faciliteren;
  • Samen met Solidez uitvoering te geven aan Wageningen DOET, om inwoners te ondersteunen hun initiatief te realiseren;
  • Een mooi programma van activiteiten op te zetten bij Thuis samen met het verhuurteam en partners;
  • Het maatschappelijke diensttijd (MDT) programma uit te voeren waarmee je jongeren tussen de 12 en 30 jaar ondersteunt om gedurende enkele weken tot maanden hun talenten te ontdekken, anderen te ontmoeten en iets te doen voor een ander.

Mogelijkheid verlenging

Naast deze tijdelijke vervanging gaat Thuis de komende tijd ook op zoek naar een extra sociaal innovator die het team kan versterken. Indien we beiden enthousiast zijn is er dus kans op verlenging van de functie.

Deze tijdelijke vacature is vooral gericht op het voortzetten van huidige werkzaamheden, het mogelijke vervolg is gericht op het gezamenlijk doorontwikkelen van de organisatie. Hierbij kijken voor al naar hoe we onze locatie als katalysator voor verandering kunnen inzetten, hoe we nieuwe samenwerkingen omtrent maatschappelijke vraagstukken opzetten, en hoe we de overgang naar een sociale onderneming maken.

Context van de rol

We leven in een wereld waarin verschillende maatschappelijke vraagstukken elkaar in een razend tempo opvolgen. Die vragen hebben een grote, ontwrichtende en soms onomkeerbare invloed op onze toekomst en die van de wereld. De tijd dringt. Niets doen is geen optie.

Thuis gelooft erin dat we een duurzame en rechtvaardige toekomst kunnen creëren als we op een radicaal andere manier gaan samenwerken met elkaar. Thuis voert daarom samen met inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en overheid experimenten uit om te ondervinden hoe het anders kan. Dit doen we vanuit onze ontmoetings- en werkplek in Wageningen. Hier komen verschillende leefwerelden samen, zetten mensen zich in voor maatschappelijke vraagstukken en bieden we ruimte aan initiatieven om te experimenteren.

Over jou

Jij ziet wat er in de wereld speelt, maakt je hier zorgen om en wilt een bijdrage leveren aan verandering. Dit wil je doen in Wageningen, bij voorkeur omdat je een duidelijke binding met de stad hebt. Je geniet van de 'sparkling eyes' wanneer mensen je deelgenoot maken van hun idee of initiatief en haalt er plezier uit om inwoners met impactvolle ideeën te ondersteunen.

Je maakt gemakkelijk de vertaalslag tussen vraagstukken die leven en interventies die je hiervoor kunt doen. Hiervoor werk je graag samen en vindt je aansluiting bij een grote diversiteit aan mensen. Hoe meer talen je spreekt, hoe beter. Beheersing van de Engelse en Nederlandse taal is belangrijk om dit werk goed te kunnen doen. Bij voorkeur ben je al bekend met Thuis en onze Thuismakers.

Wij bieden:

We bieden een tijdelijk contract van 26 tot 32 uur op basis van de CAO Sociaal Werk, schaal 8. De uren hangen af wat bij jou past. Er is mogelijkheid tot verlenging.

Je komt te werken in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Waar medewerkers zeer betrokken zijn en met enthousiasme werken aan maatschappelijke vraagstukken. We vinden het belangrijk dat onze organisatie bestaat uit mensen met diverse achtergronden die verschillende perspectieven meebrengen, en zijn benieuwd naar die van jou!

Praktische informatie

Deze vacature staat open tot 21 mei 2023. We vinden het belangrijk om een goed beeld van jou te krijgen en om toelichting te krijgen op hoe jij jezelf invulling ziet geven aan deze rol. Dit hoeft niet op een standaard manier, kies een vorm die bij jou past. Je reactie mag je sturen naar info@thuiswageningen.nl Geef je ook aan wat jij nodig hebt van ons in de procedure?

Op basis van de reacties nodigen we enkele mensen uit voor een gesprek tussen 22 en 26 mei 2023.

Eerst nog meer weten?

Heb je vragen over deze functie, loop dan binnen of neem contact op met Anika (zij/haar): anika@thuiswageningen.nl of 06 1911 2448. Stel je vraag gerust!