Lijntje poëzie

23 t/m 31 januari 2023

Lijntje Poëzie

een gratis gedicht exclusief voor jouw oren

Een groep Wageningse dichters staat van 23 t/m 31 januari (van 19.00 - 21.00 uur) voor je klaar om je te bellen met een mooi gedicht.  Laat hieronder jouw telefoonnummer achter! 

Het is alweer tijd voor de derde editie, met opnieuw veel lokale dichters. Ze zitten van 23 t/m 31 januari van 19.00 tot 21.00 uur de telefoon in de hand klaar om je te bellen, als aanloop naar Poëzieweek 2023. 

1 februari 2023 

Nacht van de Poëzie

Op 1 februari wordt Lijntje Poëzie feestelijk afgesloten met een poëzienacht bij Thuis Wageningen. Deze begint om 22.00 uur en iedereen is van harte welkom! 

Lokale dichters vertellen

Dit zijn de dichters uit Wageningen die je aan de telefoon kunt krijgen: 


Jesus D Agualimpia, Bonnie Bengsch, Percy Cicilia Jr, Pratik Gupta, Mieke van Hooft, Tim Horsting, Leontien Jansen, Jessica Kaasschieter, stadsdichter Ellen van der Kolk, Samira van der Loo, Sander Reimink, Ivanka de Ruijter, Petra Sips, Mehran Takallo en Laurens van der Zee.

Jesus D Agualimpia

Hello everyone, my name Jesus, I'm 26 years old and I come from Colombia, from a middle city called the heaven's branch, sweet, sunny and sticky. I made my master in food technology at wageningen university and I'm originally a chemical engineer. However, I have always have a deep love for literature, song writing and poems. Since I was quite young I have written songs and help other people with songwriting and I'm believer that pain and overcoming sounds better when they rime. Hope you have the chance to enjoy and connect with some of my writing and lead some "Saudade/nostalgia" florish in you.

jesusd.medina@hotmail.com

Bonnie Bengsch 

Bonnie Bengsch (1990) wil met haar beeldende poëzie de luisteraar meenemen in haar verwondering voor het leven in al zijn facetten. Een reis in gedachten en gevoelens, waar beelden uit de natuur vaak een plek krijgen. Zo neemt ze ons mee naar 'een berg met een mooie naam, zoals Kilimanjaro' of zien we 'de herfstblaadjes confetti' van zomaar een straat in Wageningen.

Ze begon in haar tienerjaren met schrijven en vanaf dat moment wordt werk van haar gepubliceerd in verzamelbundels en bloemlezingen en won ze meerdere prijzen. O.a. de 'Belcampo Oeuvre prijs' voor aanstormend talent. Ook won ze de 2e prijs in de landelijke wedstrijd 'Dichter bij 4 mei' in 2008: ze mocht haar gedicht 'Meidoorn' voordragen tijdens de dodenherdenking op 4 mei in Kamp Westerbork. In het dagelijks leven werkt ze als kleuterjuf op de Vrije School. Ze is regelmatig te vinden op open podia en andere evenementen rondom poëzie in Wageningen.

Percy Cecilia jr.

Percy Cecilia junior, werkzaam bij de bblthk en bij Wageningen UR, is gek op woorden. Zonder woorden is er geen gesprek mogelijk, geen communicatie of beweging binnen de community. Hij ziet zichzelf als 'artist, creator of safe spaces, social broker'. Hij schrijft verhalen en gedichten, in beide zijn er sporen van spoken word, beeldspraak en humor, geen echte spoken dus. Zijn werk is meertalig, dus verwacht wat Engels, Nederlands en Papiamentu!

www.pcjr.one

Mieke van Hooft

Mieke van Hooft is schrijver, dichter en beeldend kunstenaar. Ze heeft in de afgelopen veertig jaar veel leesboeken voor kinderen en dichtbundels voor volwassenen gepubliceerd. Ze kiest voor heldere taal, vaak met een vleugje humor. Haar werk gaat altijd over gevoelens, zoals liefde, geluk, of afscheid. Laat je telefonisch raken door haar woorden.

www.miekevanhooft.nl

Tim Horsting

Tim Horsting is meervoudig prijswinnend goochelaar, theatermaker en dichter. Zijn stijl is rock'n roll, met tempo, humor en scherpe inzichten. Vertellend, verhalend en verbazend. Een energieke dichter: Als hij door de telefoon bij jou op tafel kon springen zou hij dat zeker doen. Lijntje krachtvoer nodig? Vraag Horsting!

www.timhorsting.nl

Leontien Jansen

Leontien (1992) is de initiatiefneemster van 'Lijntje Poëzie' en heeft het in 2020 opgestart, samen met Laurens van der Zee en Elisabeth Zaayer. Hiervoor is ze geïnspireerd geraakt door het landelijk initiatief 'Dichter aan de Lijn'. Ze vindt het mooi hoe het kijken met een poëtische blik kan helpen om alles om haar heen te koesteren. Soms komt een gedicht omhoog als troost, soms helpt het haar om iets beter te begrijpen. Sinds een aantal jaar draagt ze regelmatig voor. Daarnaast werkt ze graag in haar moestuin en is ze actief als natuurgids op Schiermonnikoog.

facebook.com/leontien.jansen.33

Jessica Kaasschieter

Mijn naam is Jessica Kaasschieter (1992). Ik ben zangeres, theatermaker, schrijver en actrice. Na mijn studie aan de Academie voor Musicaltheater (Song & Dance) in Zwolle studeerde ik door aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Hier volgde ik het éénjarig studietraject 'Playground for Professionals'. In juni 2019 speelde ik mijn eigen showcase, wederom met eigen nummers en teksten, genaamd 'WAARMAKER', met band in een uitverkochte Badhuistheater in Amsterdam. In 2013 was ik te zien in Nederland Musicalland van Dommelgraaf & Cornelissen met o.a. Joke de Kruijf, Bill van Dijk, Rick Sessink en Rosalie de Jong. In 2019 speelde ik in de voorstelling Reizigersverhalen van Singer-Songwriter Joshua Aaron (www.joshuaaaronmusic.com). Hier vertolkte ik een seizoen lang de rol van vertelster. Momenteel ben ik mijn debuut roman aan het schrijven, onder leiding van Jelte Nieuwenhuis, die ik hoop volgend jaar te kunnen uitbrengen. Eind 2019 lanceerde ik mijn eerste Engelse gedichtenbundel 'The Benevolent Soul - Poems'

Ellen van der Kolk

Ik ben Ellen van der Kolk, de stadsdichter van Wageningen. Ik studeer levensmiddelentechnologie aan de WUR, loop een paar keer per week hard over het bergpad en lees voor aan kinderen. Soms kruip ik voor een gedicht in de huid van een onbekend, misschien niet eens bestaand, persoon (of voorwerp), soms schrijf ik over de monsters in mijn hoofd. Ik ben verrast welke gesprekken en gevoelens mijn woorden losmaken bij anderen. Hopelijk tot horens!

www.bblthk.nl/stadsdichter.html

Samiro van der Loo

Samira van der Loo is een dichter en spoken word-artiest. Ze heeft een grote interesse in de transformatieve en bekrachtigende werking van taal en (levens)verhalen. Momenteel is ze herstellende van long covid. Haar meest recente poëzie is geïnspireerd door het proces wat ziekte met zich meebrengt: vertragen, naar binnen keren, de wereld met een nieuwe blik bekijken. Ze schrijft over thema's zoals klimaatverandering, feminisme en de natuur. Ze verbindt grote thema's met het dagelijkse of de banaliteit die het leven kan hebben, als het even kan: met een flinke dosis (zwarte) humor. Ze schrijft zowel Nederlandstalige als Engelstalige poëzie.


Sander Reimink

Sander Reimink - artiestennaam Sander Rijminkt - heeft biologie gestudeerd. Hij heeft ook een grote passie voor psychologie en verbindende communicatie. Naast gedichten brengt hij lezingen over psychologie, en muziek- en theateroptredens. In zijn gedichten deelt hij persoonlijke inzichten die de wereld mooier en het leven makkelijker maken. Aan de telefoon wil hij je laten genieten van, zoals hij zegt, 'de klanken van beschaafde phone-ethics'. Laat je verrassen!

facebook.com/sander.rijminkt


Ivanka de Ruijter

Ivanka de Ruijter (1993) is dichter, boekhandelaar bij Hijman Ongerijmd in Arnhem, Neerlandica en beeldend kunstenaar. Zij was stadsdichter van Wageningen van 2018 tot 2021 en was en is vaak betrokken bij culturele manifestaties in de stad. Haar poëzie blaast kleine dingen leven in en is vaak filosofisch van aard.' Ik maak graag dingen die de werkelijkheid herordenen, die je anders om je heen doen kijken', zegt ze. Onderwerpen te over dus, aan de telefoon.

ivankaderuijter.nl

Petra Sips

Petra Sips zet al jarenlang kunstprojecten op touw waarin ze verschillende kunstenaars bij elkaar brengt. Op een van haar poëziemiddagen - het was 2018 - kwam ze naar buiten met eigen gedichten. Petra wordt omschreven als een dichter van het zachte, uitgewogen soort. Ze maakt duidelijke, compacte gedichten die diep onder de huid kruipen. Petra deelt haar werk regelmatig met het publiek via optredens en exposities. Haar gedichten werden gepubliceerd in Meander Magazine en in enkele verzamelbundels.

de-plek.net/kunst


Mehran Takallo

Mehran Takallo (1996) - pen name "Night" -, considers poetry a responsibility towards his own existence. He does Biology at Uni but started studying the rich, beautiful world of Persian poetry in his early teenage years as a hobby which turned into a serious matter later. In a world full of chaos and injustice, poetry is not only an escape but also a tool for him to express and cry out the fears, sorrows, yearnings, despairs and miseries that beings experience. That's why he has been writing mostly criticizing poetry for more than ten years to fight against dictatorships and highlight human rights. He writes in Persian and sometimes translates them to English and the topics range from political and social to romantic. 


nightly.verses@yahoo.com

Laurens van der Zee

Laurens van der Zee (1948) is dichter, schrijver en muzikant, en is actief op vele gebieden. Van 2012 tot 2015 was hij de eerste stadsdichter van Wageningen. Hij debuteerde in 1972 in Avenue Literair met enkele gedichten. Hij heeft een voorliefde voor het absurde, maar een ander deel van zijn teksten is romantisch of beschouwend te noemen. Hij heeft dan ook soms de lachers, soms de huilers op zijn hand als hij voorleest uit eigen werk. Hij is lid van het collectief Schrijversharten en initiatiefnemer van de Dodge Dichters. Roept u maar, door de lijn!

laurensvanderzee.nl