WK Wageningen: voetbal verbindt over grenzen heen

30-04-2024

Op een stralende vrijdagmiddag vond het langverwachte WK Wageningen plaats. In de wandelgangen werd al druk gespeculeerd over de favorieten van dit jaar. Zou Team Eritrea met de winst aan de haal gaan of ging Team Marokko er met de beker vandoor? 

Voor Thuismaker Zoé was het vooral uitkijken naar een prachtige dag vol voetbalplezier.Ze neemt je mee in haar dag:

"Vanaf het eerste fluitsignaal tot aan het avondeten hing er een fantastische sfeer in het stadion. Samen met Jesper genoot ik van de zon terwijl we in onze Thuisshirts praatjes maakten met bezoekers en spelers. Wat me opviel was de bijzondere saamhorigheid tussen alle aanwezige groepen."

Een unieke samenstelling

"Het deelnemersveld bestond uit een bonte mix van mensen: de drukke, atletische studenten van Sportservice Wageningen, de gezellige, wat oudere vrijwilligers van F.C. Wageningen, de enthousiaste jongerenklassen van ISK. En natuurlijk waren alle nationaliteiten vertegenwoordigd in de verschillende voetbalteams. 

Normaal gesproken zouden deze groepen elkaar niet snel treffen. Als je ze in het dagelijks leven bij elkaar in een klaslokaal zou zetten, zouden de onderlinge verschillen waarschijnlijk snel opvallen. Maar vandaag draaide het niet om diepe gesprekken of politieke thema's. Vandaag ging het over voetbal.

Samen sporten verbindt

"Vanaf de zijlijn zag ik hoe sporten mensen verbindt. Ondanks alle verschillen in achtergrond en leeftijd, kwam iedereen samen om te genieten van het spel. Het was prachtig om te zien hoe zo'n evenement met de hulp van velen tot stand kan komen.

Ik wil Jesper bedanken voor de uitnodiging en kijk nu al uit naar volgend jaar. Want zoals een van de spelers, Zoé, treffend verwoordde: "Op het veld zijn we allemaal gelijk. Daar draait het om samenspel en plezier, ongeacht waar je vandaan komt."