Schuif aan bij de straatbrunch

22-03-2023

Jesper Broekhof en Robert Frijlink hebben de tafel al gedekt en zitten er helemaal klaar voor. Zij hopen dat zondag 2 april zoveel mogelijk Wageningers aanschuiven voor een straatbrunch. Met een beetje mooi weer moet de Hoogstraat vanaf de Junusstraat tot het Serreplein één lange picknicktafel worden.

Nieuwe mensen ontmoeten, je zelfgemaakte gerechten met anderen delen en samen de lente vieren. Dat is de bedoeling van de straatbrunch. Het idee ontstond toen centrummanager Robert Frijlink en Jesper Broekhof van Thuis kennis met elkaar maakten. "Al gauw werd duidelijk dat we allebei graag concrete dingen doen om onze stad gezelliger en socialer te maken. Dus besloten we om samen aan de slag te gaan. We kwamen op het idee van de straatbrunch. Het is een ideale manier om bekende en onbekende stadgenoten te ontmoeten. En hoe kun je dat beter doen door gezamenlijk samen te eten? We gaan op 2 april lange tafels neerzetten in de Hoogstraat. Mocht het toch slecht weer worden, waar we natuurlijk niet vanuit gaan, dan verzinnen we een andere oplossing. Dan gaan we bijvoorbeeld bij Thuis aan de Stationsstraat zitten."

Het principe van de straatbrunch is heel eenvoudig. Het wordt georganiseerd in potluckstijl. Dat betekent dat als iedereen wat lekkers te eten voor zichzelf meeneemt en dat met anderen aan tafel deelt, er voor iedereen precies genoeg is. Robert en Jesper vragen iedereen die wil komen om zichzelf vooraf wel even aan te melden. "Dan kunnen we een beetje inschatten hoeveel mensen er gaan komen. Je kunt ook aangeven of je allergieën hebt en of je bijvoorbeeld iets vegetarisch, veganistisch of met vlees of vis gaat meenemen." 

Dit artikel verscheen eerder bij De Stad Wageningen en is geschreven door Kees Stap

Wil je ook aanschuiven?