Nieuw: Tegenlicht FollowUp!

14-11-2023

De VPRO duikt met Tegenlicht in deze zoektocht naar zingeving met Nederlanders van verschillende generaties die op hun eigen unieke manieren betekenis proberen te vinden in het leven. In een hevig individualistische samenleving, en zonder het grote verhaal van een kerk dat je begeleidt van wieg tot graf, moeten we veel vragen zelf zien te beantwoorden. Vragen als 'Wat is de zin van het leven?', 'Waarom ben ik hier?' komen aan bod. Maar hoe? Hoe vind je betekenis in een veranderende wereld? En hoe verbinden we onszelf nu met anderen?

In een tijd waar depressiecijfers stijgen en het aantal online lifecoaches explodeert, worden we gedwongen zelf op zoek te gaan naar richting in ons leven. Maar hoe doe je dat in een steeds individualistischer wordende samenleving? Hoe ontdek je jouw eigen levensverhaal? Wat doe je als dat verhaal zoek lijkt te zijn, en hoe verbind je je daarin met anderen? Met deze uitzending gaan de bblthk en Thuis Wageningen samen aan de slag met een Tegenlicht MeetUp in de bblthk en een Tegenlicht FollowUp bij Thuis.

23 november Tegenlicht MeetUp in de bblthk

Tijdens de MeetUp bekijken we enkele fragmenten uit de Tegenlichtaflevering, en gaan we er samen over in gesprek. Hiervoor ben je welkom op donderdag 23 november vanaf 19:45 uur.

30 november Tegenlicht FollowUp bij Thuis

Voor degenen die na de MeetUp niet alleen willen praten, maar echt in actie willen komen voor de zaak die ons aan het hart gaat, nodigen we je uit voor de Tegenlicht FollowUp. Op deze avond brengen we gelijkgestemde mensen bij elkaar om samen nieuwe ideeën te genereren, acties te plannen en samen te werken aan een betere toekomst. Laten we onze krachten bundelen en ontdekken hoe we gezamenlijk impact kunnen maken in ons Wageningen.

De FollowUp vindt plaats bij Thuis op donderdag 30 november vanaf 19:30 uur. Of je nu wel of niet aanwezig was bij de MeetUp in de bblthk, of de aflevering hebt gezien, we verwelkomen je graag om samen te brainstormen en actie te ondernemen.