Make it happen

04-04-2023

Anika van de Peut werkt sinds afgelopen jaar aan het project MDT. De afkorting MDT staat voor maatschappelijke diensttijd, maar wij noemen het Make it happen ;) In een traject van tien weken leren jongeren tussen de 18 en 26 jaar hun eigen talenten te ontdekken én samen een activiteit voor hun straat, wijk of stad te organiseren.


Jongeren coachen

Eind vorig jaar coachten we bij Thuis een groep internationale studenten. Tien mensen die elkaar vooraf niet kenden werden door de weken heen een hechte groep! Ze gaven elkaar steun en tips, en bedachten samen leuke projecten. Wageningen is een hele leuke stad voor dit project. Ook al zijn wij niet heel groot, hebben we toch best wel wat verschillende groepen aan jongeren!

Inspiratie delen

Omdat de ideeën van de deelnemers allemaal om duurzaamheid draaiden, gingen we gericht op zoek naar passende gastsprekers. Zo vertelde Linde van de Gieterij tijdens de module ´Rolmodellen´ over hoe het was om een verpakkingsvrije winkel te beginnen. En raadslieden Rosanne en Percy vertelden tijdens de module ´Dialoog en debat´ over hoe het als jonge persoon is om in de politiek te zitten.

Mensen bij het AZC´s

De laatste maanden zijn wij vooral bezig geweest om in gesprek te gaan met organisaties en potentiële deelnemers over hun wensen. In mei beginnen we met twee nieuwe groepjes. Deze keer met bewoners van de AZC's. We hebben er enorm zin in en zijn benieuwd welke activiteiten hier ontstaan!

Anika werkt in dit project samen met Aimée die dit project vanuit Welsaampartner Solidez begeleidt.