Elsje op het social enterprise overheidscongres

30-03-2023


Dat Thuis uniek is weten wij natuurlijk allang ;) Niet alleen onze plek, de mensen en de initiatieven zijn bijzonder, ook onze werkwijze trekt de aandacht. Wij geloven er namelijk in dat een andere toekomst mogelijk is, maar dat daar wel radicaal andere processen voor nodig zijn!

Sinds twee jaar bieden wij onze aanpak voor maatschappelijke ook als dienst aan. Zo werken we bijvoorbeeld aan energiearmoede, City Deal Kennismaken, de bblthk van de toekomst. Het bijzondere van de Thuisaanpak is dat we dit samen mét de mensen die door een vraagstuk geraakt worden doen. Zij beslissen dus wat zij denken dat de beste oplossing is. We experimenteren om tot nieuwe uitkomsten te komen en leren met elkaar wat het beste werkt.

Deze aanpak trok de aandacht en daarom mochten wij als Thuis iets vertellen op het Social Enterprise NL congres, hét congres over sociaal ondernemerschap. We stonden er natuurlijk niet alleen: Marieke Boeije (LSA bewoners) en Yosser Dekker (Ruimtekoers) deelden het podium.  Ongeveer vijfentwintig wethouders, ambtenaren en ondernemers van door het hele land kwamen luisteren naar ons verhaal. En het sloeg aan! Dat betekent dat we dit verhaal nog verder gaan verspreiden, zodat we samen nóg meer impact kunnen maken.