Eerste WK Wageningen trapt af

05-09-2023

Op vrijdag 8 september is er iets heel leuks in Wageningen: WK Wageningen! Het is de allereerste keer dat dit evenement plaatsvindt, en het gebeurt op een historische plek: Stadion de Wageningse Berg. Het belooft een geweldige dag te worden met voetbal en plezier voor iedereen.

Dit evenement is het resultaat van samenwerking tussen verschillende Wageningse groepen. De Voetbalwerkplaats, Sportservice Wageningen, Thuis Wageningen én de mensen die vrijwillig werken bij Stadion De Wageningse Berg hebben allemaal geholpen om dit mogelijk te maken. Dankzij BOEi en Fletcher ligt het voetbalveld er op die dag perfect bij.

Het idee voor dit evenement begon tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, toen de Voetbalwerkplaats de Wageningse politieke partijen uitdaagde voor een potje voetbal. Later, tijdens NL Doet in het stadion, kwam Laura Kaper met het idee om elk jaar zo'n wedstrijd te organiseren, maar dan in het iconische stadion van Wageningen. Op hetzelfde moment had Jesper Broekhof van Thuis een idee voor een voetbalfestival met mensen van allerlei nationaliteiten in onze stad. Deze twee ideeën zijn samengekomen en hebben geleid tot het WK Wageningen.

Deze eerste editie van het WK Wageningen brengt verschillende teams uit Wageningen samen voor een leuke competitie. Het is een voorproefje van wat er in april 2024 zal gebeuren, wanneer er nog meer teams, ook uit andere landen, zullen meedoen. Het wordt dan echt een wereldkampioenschap met voetbal, lekker eten en muziek.

De teams die meedoen aan deze eerste editie zijn: Wurriors 1 en 2 van de WUR, AZC, Sportservice, Oma's Soep, de gemeente en politieke partijen, de Voetbalwerkplaats (VWP), en een team van verschillende Wageningse voetbalverenigingen genaamd Fusieccu. De wedstrijden worden gespeeld met teams van 7 spelers tegen 7 spelers. Het publiek is welkom vanaf 15.30 uur en kan het beste te voet of met de fiets komen.

Mis dit leuke evenement niet! Kom op vrijdag 8 september naar Stadion de Wageningse Berg en geniet van een dag vol plezier, voetbal en samenzijn. We vieren sport, samenwerking en diversiteit in onze mooie stad. We hopen je daar te zien!