Burgemeester en wethouder bezoeken Thuis voor gesprek over samenleving

30-04-2024

v.l.n.r. wethouder Guido van Vulpen, burgemeester Floor Vermeulen en Thuismaker Meaza

Op woensdag 24 april brachten burgemeester Floor Vermeulen en wethouder Guido van Vulpen een bezoek aan Thuis. Ze gingen in gesprek over actuele maatschappelijke thema's die ons allemaal raken, zoals de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen, de winst van de PVV en de toenemende polarisatie in onze samenleving.

Luisteren naar wat er leeft

Tijdens het bezoek wilden de burgemeester en wethouder graag horen wat Thuis en de Stadskamer merken van deze ontwikkelingen. Ze toonden oprechte interesse in de ervaringen en verhalen van de mensen die hier samenkomen. Ook discriminatie en racisme kwamen aan bod, met name de gesprekken die hierover plaatsvinden bij Thuis.

Thuismakers Meaza en Jesper gingen het gesprek aan met de burgemeester en wethouder. Meaza deelde op indrukwekkende wijze wat het voor haar betekent om in Wageningen te wonen. Ze vertelde hoe mensen bij Thuis komen om zich veilig en gehoord te voelen, en hoe het soms gaat over serieuze onderwerpen, maar vooral ook om even zorgeloos samen te zijn.

Wageningen als stad van vrijheid

Voor Meaza is Wageningen echt de stad van de vrijheid, waar ze kleine stukjes geluk en hoop vindt. Juist daarom is ze tijdens de coronaperiode Host geworden bij Thuis, om anderen ook die warmte en verbondenheid te laten ervaren.

Het bezoek van de burgemeester en wethouder laat zien dat onze bestuurders begrijpen hoe belangrijk plekken als Thuis zijn voor de Wageningse gemeenschap. Door in gesprek te gaan met de mensen die hier samenkomen, tonen ze betrokkenheid bij wat er leeft en speelt in onze stad.

Samen bouwen aan een inclusieve samenleving

Wij blijven werken aan een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, geloof of overtuiging. Door naar elkaar te luisteren, elkaar te respecteren en samen te komen op plekken zoals Thuis, kunnen we de polarisatie tegengaan en bouwen aan een inclusieve gemeenschap waar iedereen deel van uitmaakt.