Vrijwilliger taalcafé

Maak het verschil

Lijkt het jou leuk om mensen te begeleiden met het voeren van gesprekken in het Nederlands? Dan is dit de job voor jou! :-) 

Je komt ons team van acht vrijwilligers versterken, zodat we elke week een gezellig en leerzaam Nederlands taalcafé kunnen organiseren. Elke bijeenkomst praten we over een thema. Bijvoorbeeld gezondheid of (vrijwilligers)werk. Dit bespreken we met hulp van afbeeldingen, luisterfragmenten, korte video's en  rollenspellen.

Als vrijwilliger begeleid je één van de groepjes van 4-6 mensen met ongeveer hetzelfde taalniveau. Eens in vier weken bereid jij het onderwerp voor.

Heb jij ervaring met Nederlands leren als tweede taal en spreek je de taal nu goed? Dat is een pluspunt, want jij weet hoe het is om Nederlands te leren!

Als taalcafé-vrijwilliger...

  • vind je het leuk om verbinding te maken met mensen van verschillende culturen en leeftijden;
  • ben je op woensdagavond beschikbaar van 19:30 tot 21:00 uur; 
  • Krijg je een training in taalcoaching en andere handige online webinars via 'Het begint met taal';
  • Handige hand-outs over een onderwerp om je gesprek te ondersteunen;
  • 4 keer per jaar een bijeenkomst om elkaar feedback te geven en te bespreken hoe we het taalcafé kunnen verbeteren;
  • Eens in het jaar een geweldig vrijwilligersuitje.

Meer informatie nodig? Of direct aanmelden? 

Kijk op https://bit.ly/nltaalcafe

Of stuur bericht:

- een appje naar 06 2450 3385
- of een mail naar nltaalcafethuiswageningen@gmail.com 

Nieuwsgierig naar Thuis?

Thuis is in 2015 ontstaan als een bewonersinitiatief en heeft zich door de jaren heen sterk ontwikkeld. Naast de ontmoetings- en werkplek waar we verschillende leefwerelden verbinden en initiatieven ondersteunen, werken we inmiddels ook in opdracht aan maatschappelijke vraagstukken. We experimenteren en pionieren om tot creatieve en vernieuwende aanpakken te komen voor een rechtvaardig en duurzame toekomst. Zo willen we onze impact vergroten en groeien naar een sociale onderneming.