Morgen ligt het er weer

Praat over klimaatangst en -verandering & maak het verschil!

met Robin Overschie en Johanna Schröder

Op donderdag 16 maart organiseren Robin Overschie en Johanna Schröder een klimaatgesprek over klimaatangst. Dat doen ze aan de hand van een boek dat Robin schreef over zijn worstelingen met klimaatangst in de periode dat hij dagelijks afval raapte in Wageningen. De avond staat in het teken van gesprekken en ervaringen uitwisselen over klimaatverandering. De avond wordt georganiseerd bij Thuis Wageningen.

donderdag 16 maart 2023 19.30-21.00 uur

Iedereen die klimaatangst ervaart en denkt "Wanneer doe ik genoeg?" wordt uitgenodigd om mee te praten deze avond. Deze lezing is bedoeld voor iedereen die gevoelens rondom de klimaatcrisis kent – angst, boosheid, onmacht, maar misschien ook vertrouwen en hoop- en die er wel eens mee worstelt deze gevoelens een plek te geven of er gevolg aan te geven.

Ervaringen delen

Host Johanna Schröder en schrijver Robin Overschie gaan met elkaar in gesprek over eco-anxiety (klimaatangst), en delen ervaringen rond gevoelens van machteloosheid met betrekking tot klimaatverandering. Hierbij kijken ze niet alleen naar de problemen, maar gaan ze het ook hebben over wat je kunt doen om met klimaatangst om te leren gaan.

Over het boek 'Morgen ligt het er weer' 
Het boek 'Morgen ligt het er weer' van Robin Overschie vertelt het persoonlijke verhaal van een millennial die door middel van een reeks worstelingen een antwoord probeert te vinden op een van de grote vragen van onze huidige tijd: "In de nasleep van klimaatverandering; wanneer doe ik genoeg?" In 2021 begon hij met het oprapen van afval langs de kant van de Rooseveltweg tijdens het uitlaten van zijn hond. Gedurende deze tijd hield hij een dagboek bij van wat er in mijn hoofd omging, terwijl hij langs dezelfde korte route routinematig een zak vol afval opraapte. Dit zou uiteindelijk uitmonden in een boek genaamd: "Morgen ligt het er weer",